Met het team van onze school wilden we een leuk uitstapje en een studiedag combineren.

Een zinvol uitstapje met zijn allen.

Toen het idee van paardencoaching geopperd werd stemde iedereen in. Ja hoor, prima, regel het maar…(t zal wel goed zijn…)Toen de afspraak gemaakt was en de daadwerkelijke datum inzicht kwam, haakten er toch mensen af. “Nou ehh, ik ga niet op een paard zitten, moet ik er zeker ook rondjes mee lopen.” “Ik heb helemaal niks met paarden, ik weet niet hoor…” “Ik had toch ook wat anders al…” Na wat gesprekjes en het belang van het team voorop, stond er op de desbetreffende dag toch een voltallig team.

En wat hebben we een zinvolle, leuke middag en avond gehad.

We hebben gewerkt aan:
– verbinding met elkaar (o.a. samenwerkingsopdrachten gedaan)
– inzicht in onze teamrollen (welk teamlid heeft welke kwaliteiten en hoe verhoudt zich dit tot elkaar)
– we hebben inzicht gekregen in het uitdragen van onze visie.
Dit is volgens mij de basis, fundering van iedere organisatie; Waar sta je als organisatie voor, waar wil je naar toe, hoe ga je dit doen, hoe behoud je dit? Hier is o.a. verbinding, plezier en samenwerking van een team voor nodig. Staat deze basis en fundering stevig, dan kun je verder bouwen…

We hebben het allemaal als een gezellige en zinvolle middag en avond ervaren. Praktisch aan het werk, gewoon lekker doen. Nieuwe inzichten, bakje koffie/thee met wat lekkers. s Avonds met zijn allen eten….kortom gewoon goed voor elkaar.
Dit alles onder gezellige en professionele begeleiding van Petra, Frederika en de paarden! Echt knap hoe deze teamdag in elkaar is gezet.
Een aanrader voor iedere organisatie!
Groeten van een geïnspireerd teamlid
Ps; de personen die het meeste weerstand hadden voor de paarden en deze dag, gingen het laatst weer weg.

Teamuitje school

Lees meer ervaringen:

Deel dit bericht