Bij Petra en Frederika voelde ik mij direct op mijn gemak.

Je merkt dat ze beide met veel plezier en enthousiasme deze workshop uitdragen. Ik vond het mooi om te zien dat deze 2 vrouwen zichzelf zijn en iets doen waar ze van binnenuit achter staan. Dat zet een bepaalde ontspannen sfeer en veiligheid neer. Ze weten ook echt waar ze het over hebben en begeleiden de dag zorgvuldig. (Lekker ‘gewoon’ allebei en dat bedoel ik positief)

Leuk vond ik het bij de koffie/thee/appeltaart/kennismaking dat iedereen om verschillende redenen bij deze cursus was. De 1 liep tegen bepaalde gedragspatronen van zichzelf aan en wilde meer inzicht, de ander was gewoon nieuwsgierig en wilde paardencoaching ervaren. Een leidinggevende wilde meer inzicht in zijn handelen gericht naar het team. Weer een ander liep vast met zichzelf en wist het allemaal even niet meer. Kortom allemaal verschillende redenen om bij deze dag aanwezig te zijn en dat voelde helemaal oké, zelfs prettig eigenlijk.

De dag begon met een eenvoudige en heldere uitleg, een stukje theorie en daarna lekker veel doen. Het is een cursus die ik iedereen zou gunnen, ook al heb je niets met paarden (zoals ik). Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen gedrag op een positieve en prettige manier. 
Petra, Frederika en de paarden zetten voor mij echt iets moois en vernieuwends neer. Geen lange praatsessies en zoeken naar wat er speelt, maar dmv praktische oefeningen kijken naar wat er zich aandient. Prettig is ook dat je altijd zelf mag bepalen wat je wel of niet durft en dat dit ook helemaal oké is. 

Echt een inspirerende en ook nog leuke dag voor jezelf met inhoud!

Hennie Bijzitter

Deel dit bericht