De prijs van succes…

Bij ons kwam een vrouw met een coachvraag over haar leiderschap. Ze werd onzeker van de steeds terugkerende discussies over van alles en nog wat met haar medewerkers. Waarom was dit ineens zo? Wat deed ze verkeerd? Ze heeft haar bedrijf, een zorgbedrijf, vanaf de grond opgebouwd. Inmiddels werken er 15 mensen en de perspectieven zijn lonkend.

Bij de paarden gingen we aan de slag met het thema leiderschap. In het contact maken met het paard bleek dat ze snel en resoluut de leiding nam in het leggen van contact. Bij de vraag of dit ook anders zou kunnen, gaf ze aan te denken van niet, want immers bij leiderschap hoort daadkracht en initiatief. En als het paard (metafoor voor de medewerker) niet bij haar kwam, dan moest zij het initiatief wel nemen.

We raakten in gesprek over de ontwikkelingen in de markt en haar eigen visie. Ze was heel enthousiast en raakte niet uitgepraat. De paarden stonden stilletjes bij elkaar en gingen plots bewegen en naar elkaar happen. Ik vroeg haar met me mee te kijken. Dit is nu precies wat er gebeurt in mijn bedrijf. Als ik vol vuur en passie over mijn bedrijf praat en de toekomst die ik zie, komt er allemaal reuring. Geen positieve reuring, maar ge-etter!
“Ik voel de energie dan zo uit me weg lopen, word onzeker en vraag me af of ik het allemaal wel goed zie. Soms denk ik wel: was ik maar weer alleen in m’n bedrijf….ik heb zelfs al een gesprek gehad met een adviseur om m’n bedrijf te verkopen”, zegt ze met de tranen in haar ogen…

Ik vroeg haar 1 van de paarden te labellen als zichzelf en een ander paard als haar bedrijf….na een overdenking, sprak ze aarzelend uit dat ze dat niet kon. Ze gaf aan zich ineens te realiseren dat zij als persoon het bedrijf was in haar overtuiging en ze wist dat dit ook de reden was dat ze zichzelf zo onzeker voelde door de steeds terugkerende discussies met haar medewerkers…..vervolgens gingen de vier paarden bij elkaar staan en keek ze minutenlang naar de kudde en zei: zij zijn het bedrijf en IK ben directeur van dat bedrijf, moeder van mijn kinderen, vrouw van mijn man, dochter van mijn ouders!

Wil je ook aan de slag met vraagstukken over bijvoorbeeld je baan, je bedrijf, je team, je leiderschap..informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor businesscoaching met hulp van paarden…je kunt ons mailen: info@zeemore.nl of bellen: 0651 256 258

Deel dit bericht