Lezing Agnes Schilder 30 maart of 13 april 2022

Lezing Agnes Schilder over Psychologische veiligheid in teams

Woensdag 30 maart 2022 of 13 april 2022 (16.00 tot 19.30 uur)

Uit onderzoek naar wat maakt dat mensen en teams succesvol zijn komt één factor naar voren die essentieel lijkt: psychologische veiligheid. Hoewel de term al ruim 50 jaar geleden beschreven wordt door Edgar Schein is er pas recentelijk echt aandacht voor. Steeds meer professionals werkzaam op het gebied van HR, organisatieontwikkeling en zeker ook leidinggevenden beginnen te zien dat zonder psychologische veiligheid er geen echte vooruitgang geboekt wordt: innovaties blijven uit en er wordt nauwelijks geleerd van fouten. Dat heeft grote consequenties in een tijd waarin er grote wendbaarheid gevraagd wordt om adequaat te kunnen reageren op de uitdagingen die op organisaties afkomen.

Psychologische veiligheid heeft niets te maken met alles maar goed vinden of lief zijn voor elkaar. Het is ook geen ander woord voor vertrouwen hebben in de ander. In deze presentatie een inleiding op wat psychologische veiligheid wel is. Hoe herken je de signalen? Op welke wijze kan de psychologische veiligheid in een team vergroot worden? Welke theorieën liggen daar onder? Wat is een goede eerste stap voor wie ook overtuigd is dat psychologische veiligheid meer aandacht behoeft?

Agnes Schilder is psycholoog, spreker, coach en trainer. Ze is als docent verbonden aan verschillende onderwijsinstellingen (waaronder NHLStenden en AOG School of Management) en gecertificeerd trainer Positieve Gezondheid voor iPH en Visiom. Haar expertise ligt op het gebied van gedrag en gedragsverandering en dat wat wel de ‘positieve psychologie’ genoemd wordt. Haar aandacht gaat uit naar thema’s als persoonlijk leiderschap, bevlogenheid, bevorderen van veerkracht, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en betekenisvolle groei. Agnes is onder de indruk van wat positieve psychologie kan betekenen voor mensen en organisaties en vertelt daar graag over.

Woensdag 30 maart of woensdag 13 april

15.30 uur inloop

16.00 tot 18.00 uur Lezing Agnes Schilder

18.00-18.30 broodje en soep

18.30 tot 19.30 psychologische veiligheid met inzet van paarden (korte kennismaking)

Locatie : Onderduikersweg 2A / 8346 KP / De Bult (Steenwijk)

Prijs : 69,- (excl btw / inclusief broodje-soep – koffie/thee)

Inschrijven

Inschrijving Zeemore Academy
  • (niet verplicht, wel handig)
    Maak hierboven de keuze waarvoor u zich wilt inschrijven (U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging van ons. Mocht u geen reactie ontvangen, dan gaat er iets niet goed. Neem dan even contact met ons op)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht