Werken met de onderstroom Janita Moes 11 sept.2021

Werken met de onderstroom voor leidinggevenden, teamleiders en teamcoaches.

Rust in de relatie, ruimte voor de taak. Je bent leidinggevende van een mooi team of trainer / teamcoach die veel met teams werkt. Dit doe je met plezier maar soms valt het je ook zwaar. Je vraagt je af waarom processen soms ineens zo stroef kunnen lopen of waarom er onverwacht ineens gedoe ontstaat in het team. Je doet je best om een goede flow in het werk en in het team te krijgen en je vraagt je wel een af je interventies wel echt effect hebben in het team.

En je dat afvragen is een goede zaak. Het brengt je op de meest basale manier in contact met de onderstroom. Vaak zien we dat leidinggevenden, teamleiders of teamcoaches/trainers goed in staat zijn om vanuit de bovenstroom interventies te doen, gericht op resultaat, procesverbetering en het behalen van strategische doelen. Toch hebben die interventies niet altijd de impact waarop je hoopt.

De sleutel ligt dan vaak in de onderstroom, beginnend bij je eigen onderstroom, de stroom van gedachten, gevoelens, drijfveren, intenties en onderliggende gedragspatronen.

In deze training ontdek je hoe je je interventies kunt versterken door eerst te interveniëren op je eigen onderstroom om vervolgens het team vanuit lerend en waarderend perspectief ook wegwijs te maken in het verkennen van de onderstroom.

Vragen waar je antwoord op krijgt in deze training:

– Wat verstaan we onder de onderstroom bij jezelf, een teamlid en het team?

– Hoe komt het dat er soms ineens gedoe ontstaat in teams, waar komt dit vandaan en hoe kun je hier anders naar kijken?

– Hoe kan werken met de onderstroom ruimte maken voor meer focus op de taak en het werk?

– Welke rol speelt jouw eigen onderstroom in je werk als leidinggevende? – Hoe kun je hiermee aan de slag op individueel niveau en op teamniveau?

In de middag wordt de groep gesplitst en gaan we onder andere met de inzet van paarden kijken naar de onderstroom. Op dit onderdeel zijn 3 trainers: Janita, Petra en Frederika (ZeeMore)

Janita Moes is docent/trainer/coach bij HAN Learning & Development in
Organisations. Daarnaast heeft ze haar eigen bureau: Janita Moes Training & Coaching. De afgelopen 14 jaar begeleidde en trainde ze L&D professionals, teamcoaches en leidinggevenden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar.

Werken met de onderstroom is door de jaren heen altijd een rode draad geweest in Janita’s werkwijze waarbij het doel altijd is om daarmee impact te hebben op de effectiviteit in de taak. Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Transactionele Analyse, Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Zaterdag 11 september 2021

9.30 tot 17.00 uur

Locatie: Onderduikersweg 2A / 8346 KP / De Bult (Steenwijk)

Vroegboekkorting: opgave vóór 1 juli eur. 269,- ( hierna prijs eur. 299,-/excl btw)

Inclusief materialen, lunch en koffie/thee

Maximaal 16 deelnemers

Hieronder vind je het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijving Zeemore Academy
  • (niet verplicht, wel handig)
    Maak hierboven de keuze waarvoor u zich wilt inschrijven (U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging van ons. Mocht u geen reactie ontvangen, dan gaat er iets niet goed. Neem dan even contact met ons op)
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel dit bericht