IMPACTVOL LEIDERSCHAP PROGRAMMA

Tijdens dit vierdaagse leiderschapsprogramma brengen we met de inzet van onze vierbenige PK coaches jouw leiderschap naar de laag waar je op natuurlijke wijze impact maakt zonder harder te hoeven werken! Impact maken doe je niet alleen, het begint echter wel bij jezelf. En dat is de basis van waaruit wij je in ons programma begeleiden. Jij als spil, jij als lid van de kudde. En wat voor lid van de kudde: een leider met impact!

We hebben al vele (ervaren) leidinggevenden mogen ontvangen bij de paarden. De “impact” die de paarden van nature hebben bracht hen als snel bij de kern en tot het inzicht, dat het leiderschap dat ze dachten te geven niet altijd het leiderschap is zoals het ervaren wordt. Bij de paarden wordt deze “gap” feilloos zichtbaar.

Deze “gap” heeft onbewust invloed op je teamleden en je bedrijf .

Bij de paarden maken we het onzichtbare zichtbaar, het onbewuste wordt naar bewust gehaald. En dan kun je er mee aan de slag. Je gaat vooral ervaren en experimenteren hoe jij nog krachtiger vanuit congruentie kunt zijn en daardoor meer impact hebt en maakt op je team, je bedrijf, in de organisatie. Zonder zelf hard aan het werk te gaan.

“Ik werkte me altijd een slag in de rondte om mijn team te ‘managen’. Bij de paarden kwam ik erachter dat mijn harde werken m’n teamleden op achterstand zette. De verstilling en vertraging bij de paarden maakten dat ik moest beginnen bij mezelf in plaats van bij de omstandigheden. Wat schitterend om te ervaren dat er meer rust in de kudde komt als er meer rust in mijzelf is, als ik mezelf zie.” Frank

Een uniek, kernachtig en no nonsense programma waarmee je gelijk in de praktijk aan de slag kunt.

Het werken met de paarden is ook een effectieve wijze om inzicht te krijgen in de onderstroom: dat wat niet zichtbaar is, maar wel aanwezig en enorm richtinggevend kan zijn in je leiderschap.

4 dagen die ik absoluut niet had willen missen. Wat kun je onbewust andere signalen uitsturen dan je zelf door hebt. Prachtig hoe de paarden in dit programma mij spiegelden op mijn processen. Echt een verdieping in mijn leiderschap, die me al enorm veel heeft opgeleverd, meer dan ik van tevoren kon bedenken. Voor mezelf en in mijn werk. Echt een aanrader als je nog meer uit je leiderschap wilt halen! Mark

Het werken met de paarden is ook een effectieve wijze om inzicht te verkrijgen in de onderstroom. Dat wat niet zichtbaar is, maar wel aanwezig is en enorm richtinggevend kan zijn in je leiderschap.

Het leren van en bij de paarden is voor de meesten een niet dagelijkse situatie. Deze stimulans brengt je letterlijk op de grens van je comfortzone, ofwel op de plek waar je de ontwikkeling van je leiderschap op een totaal andere, maar zeer kernachtige manier in beweging brengt.

“Met regelmaat denk ik terug aan de sessies die ik samen met de paarden heb gehad. Hoe ze mij op edele wijze lieten inzien wat het effect is van niet en wel dicht bij jezelf zijn. De rustige en duidelijke begeleiding van Frederika en Petra maakt het zo waardevol en krachtig, ook wanneer het confronterend en even niet leuk is, dan wordt het toch weer leuk. Deze integrale spiegelingen blijven bijzondere ervaringen die ik velen gun” Esther W. M. de Lange / StherConsultancy

ONZE AANPAK We werken in de binnenbak, naast het paard. We werken vaak met 1 en soms met 2 paarden. Wij zorgen voor een veilige en vertrouwde ontwikkel- omgeving, waardoor iedereen mee kan doen aan dit programma, dus ook als er eventueel triggers zijn zoals angst voor het paard

We starten met een individuele intake en je raadt het al: bij de paarden! wat is er al, waar loop je tegenaan, waar wil je naar toe, wat is je visie over je leiderschap. Jouw unieke profiel als startpunt voor jouw leiderschapsreis.

PROGRAMMA

DAG 1 en 2 NAAR DE KERN VAN JE LEIDERSCHAP Je leiderschap start, staat en valt met wie jij bent als leidinggevende. Wat neem je mee uit je eigen systemen in je leiderschap. Waar zit jouw kracht in je leiderschap. Wat is de invloed van jouw innerlijke kudde op je leiderschap? Met andere woorden: waar zit jouw impact!

DAG 3 JOUW LEIDERSCHAP IN DE PRAKTIJK Wat voor leiderschap vraagt de praktijk (organisatie/team) van jou? Wat is het effect van jouw leiderschap op je team? Wat heeft het team/organisatie als geheel van jou nodig aan leiderschap en wat ieder teamlid. Wat creƫer jij (onbewust wellicht) met je leiderschap en wat vraagt team- en/of organisatie-ontwikkeling van jou als leidinggevende. Hoe blijft de impact van je leiderschap in stand en beweeg je toch mee.

DAG 4 LEIDING GEVEN IN EN MET DE ONDERSTROOM Je vraagt je af waarom processen soms ineens zo stroef kunnen lopen of waarom er onverwacht ineens gedoe ontstaat in het team. Vaak zoomen we hier op in vanuit een analytisch patroon. Maar bij systemisch leiderschap zoom je juist uit om er naar te kijken als onderdeel van het grotere systeem. Het brengt je op de meest basale manier in contact met de onderstroom. Vaak zien we dat leidinggevenden of teamleiders goed in staat zijn om vanuit de bovenstroom interventies te doen, gericht op resultaat, procesverbetering en het behalen van strategische doelen. Toch hebben die interventies niet altijd de impact waarop je hoopt. De sleutel ligt dan vaak in de onderstroom, beginnend bij je eigen onderstroom, de stroom van gedachten, gevoelens, drijfveren, intenties en onderliggende gedragspatronen om vervolgens je leiderschap zo te kunnen inzetten, om het team vanuit lerend en waarderend perspectief ook wegwijs te maken in het verkennen van de onderstroom

DE IMPACT Na deze 4 dagen ben jij je veel meer bewust van jouw persoonlijke kracht en de kracht van jouw leiderschap en wat de impact (invloed en effect) hiervan is op jezelf, je team, je bedrijf en/of de organisatie en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Minder hard werken en vooral een impactvoller leidinggevende zijn!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, bel ons.

Datums 2022 :

Steenwijk: 13 en 14 april / 11 mei / 1 juni

Kootwijkerbroek: start september

10.00 – 16.00 uur

september 2022 een ’terug-kom’ dagdeel

Max 8 deelnemers

Prijs: eur. 1995,- (exclusief btw)

Arrangementskosten: eur. 110,- excl btw p/p (Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie/thee /lunch en dergelijke)

IMPACTVOL LEIDERSCHAP INDIVIDUEEL

Het Impactvol Leiderschaps Programma is ook individueel te volgen en kan op ieder gewenst moment gestart worden. Het individuele programma bestaat uit 8 individuele sessies met tussentijdse spar- en praktijkmomenten.

Locatie: Onderduikersweg 2A / 8346 KP / De Bult (Steenwijk)

Trainers/coaches Petra van der Zee (06-51256258) Frederika van der Meer (06-42493299)

Inschrijven

Inschrijving Zeemore Academy

    Maak hierboven de keuze waarvoor u zich wilt inschrijven (Geen reactie binnen 24 uur? Neem dan even contact met ons op, want dan is er iets niet goed gegaan)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht