IMPACTVOL LEIDERSCHAP PROGRAMMA

Hoe kun jij als leidinggevende meer ‘impact’ geven aan je team of organisatie?

IMPACT volgens Van Dale: uitwerking – invloed -effect

Ben jij je als leidinggevende bewust van jouw invloed maar vooral jouw effect op je team?

Je kunt hele dagen theorie gaan stampen hoe je een impactvol leidinggevende kunt worden. Maar waar het om gaat is die theorie juist in de praktijk te brengen. Wanneer ben jij als leidinggevende impactvol, zijn je leidinggevende kwaliteiten impactvol en nog handiger om te weten: wanneer dus niet?

In dit 4 daagse programma (totale duur 4 maanden) gaan we aan de slag met de “ont”wikkeling van jouw leiderschap. Niet vanuit allerlei theorieën , maar juist met die theorieën praktisch bezig gaan. Je leidinggevende ervaringen en kennis zorgen er soms voor dat zaken “ingewikkeld” worden. In dit programma gaan letterlijk de wikkels eraf!

We starten met een individuele intake: wat is er al aanwezig, wat is je leerdoel, waar loop je tegenaan, waar wil je naar toe, wat is je visie over je leiderschap.

Dag 1 JIJ ALS LEIDER Je leiderschap start, staat en valt met wie jij bent als leidinggevende. Wat neem je mee uit je eigen systemen in je leiderschap. Hoe authentiek ben en mag je zijn als leidinggevende. Wat zijn daarin triggers en uiteraard je kwaliteiten en valkuilen.

  • Tussentijds coachgesprek individueel

Dag 2 LEIDERSCHAP PASSEND BIJ HET TEAM Wat is er nodig aan leiderschap bij de verschillende teamfasen. Hoe maak je hierbij echt contact met je team en wat zet je wel in en wat niet. Hoe creëer je met de juiste leidinggevende skills de meeste impact in de verschillende teamfasen. Welke leiderschapsstijl zorgt voor het beste resultaat.

Dag 3 SYSTEMISCH LEIDERSCHAP Je vraagt je af waarom processen soms ineens zo stroef kunnen lopen of waarom er onverwacht ineens gedoe ontstaat in het team. Vaak zoomen we hier op in vanuit een analytisch patroon. Maar bij systemisch leiderschap zoom je juist uit om er naar te kijken als onderdeel van het grotere systeem. Het brengt je op de meest basale manier in contact met de onderstroom. Vaak zien we dat leidinggevenden of teamleiders goed in staat zijn om vanuit de bovenstroom interventies te doen, gericht op resultaat, procesverbetering en het behalen van strategische doelen. Toch hebben die interventies niet altijd de impact waarop je hoopt. De sleutel ligt dan vaak in de onderstroom, beginnend bij je eigen onderstroom, de stroom van gedachten, gevoelens, drijfveren, intenties en onderliggende gedragspatronen om vervolgens het team vanuit lerend en waarderend perspectief ook wegwijs te maken in het verkennen van de onderstroom

  • Tussentijds coachgesprek individueel

Dag 4 DYNAMISCH LEIDERSCHAP Veranderende omstandigheden in de organisatie of omgeving vragen direct aanpassing van je leiderschap. Hoe blijft de impact van je leiderschap in stand en beweeg je toch mee met de situatie.

  • Terugkom-dag

Na deze 4 dagen ben jij je veel meer bewust van jouw persoonlijke impact, jouw kwaliteiten en valkuilen, en heb je voldoende handvatten en ervaringen om dit daadwerkelijk naar impactvol leiderschap om te buigen. Je manier van kijken en luisteren zal meer verdiepend en verbredend zijn.

Niet vanuit macht, maar juist vanuit inspiratie, motivatie en een coachende manier meer effect en invloed kunnen genereren. Je visie kunnen doorvertalen in alles wat je doet.

Uiteraard zal een groot gedeelte van het programma plaatsvinden bij de paarden. Paarden zijn een meester in het teruggeven van dat wat ze daadwerkelijk ervaren. Een enorme spiegel voor leiderschap, waarbij intentie en gedrag nog wel eens van elkaar willen verschillen. Een hele krachtige en impactvolle manier om daar waar we mee bezig gaan ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan ervaren.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, bel ons.

Datums:

Woensdag 9 maart, woensdag 30 maart, woensdag 13 april, woensdag 11 mei 2022

10.00 – 16.00 uur

september 2022 een ‘terug-kom’ dagdeel

Prijs: eur. 1995,- (exclusief btw)

Arrangementskosten: eur. 119,- excl btw p/p (Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie/thee /lunch en dergelijke)

(Inclusief lezing Psychologische Veiligheid van Agnes Schilder op woensdag 30 maart of woensdag 13 april)

Het Impactvol Leiderschaps Programma is ook individueel te volgen en kan op ieder gewenst moment gestart worden. Het individuele programma bestaat uit 8 sessies van 2 uren met tussentijdse spar- en opdrachtmomenten.

Locatie: Onderduikersweg 2A / 8346 KP / De Bult (Steenwijk)

Maximaal 8 deelnemers

Trainers: Petra van der Zee (06-51256258)

Frederika van der Meer (06-42493299)

Inschrijven

Inschrijving Zeemore Academy
  • (niet verplicht, wel handig)
    Maak hierboven de keuze waarvoor u zich wilt inschrijven (U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging van ons. Mocht u geen reactie ontvangen, dan gaat er iets niet goed. Neem dan even contact met ons op)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht